Baby Snack, blog, EDISONmama Cooker, Making Baby Food, Matsuya, Matsuya Myanmar, Unimat Riken Myanmar

EDISONmama Bread Mix နဲ့ ချစ်စရာ ဘဲရုပ်ပေါင်မုန့်လုပ်နည်း

ကျောင်းကိုပဲထည့်ပေးပေး၊ အိမ်မှာပဲလုပ်ကျွေးကျွေး အဆင်ပြေမယ့် အဆာပြေ ချစ်စရာ ဘဲရုပ်ပေါင်မုန့်လုပ်နည်းလေးပြောပြပေးမယ်။
သုံးရမှာက EDISONmama Bread Mix နဲ့ ပြောင်းဖူးမှုန့်လေး ( ၂ )မျိုးပဲနော်။
အောက်ကပုံလေးတွေမှာ မုန့်လုပ်နည်းအသေးစိတ်ပါတာမို့ မေမေတို့ အလွယ်လေးလိုက်လုပ်လို့ရမှာပါနော်။
 အဆင့် ( ၁ ) 
EDISONmama Bread Mix 30g စီကို ဇလုံတခုစီ ခွဲထည့်ပြီး ရေ/နို့ နှစ်သက်ရာ 30ml စီဖြင့် ရောပါ။ ပြောင်းဖူးပေါင်မုန့်လုပ်ရန်အတွက် ဇလုံတခုတွင် EDISONmama ပြောင်းဖူးမှုန့် ၂ ဇွန်းကို ရောထည့်ပါ။
ဇလုံ ၂ ခုလုံးကို ၁ မိနစ်စီ မွှေပါ။
အဆင့် ( ၂ ) 
ဆီအနည်းငယ်စီထည့်ပြီး နောက်ထပ် ၁ မိနစ်ကြာ ထပ်မွှေပါ
(ဆီကိုနောက်မှထည့်တာက အလုံးလုပ်တဲ့အခါ ပိုအဆင်ပြေပါတယ်)
အဆင့် ( ၃ ) 
လက်ကို ဆီနည်းနည်းသုတ်ပြီး ဇလုံ ၁ လုံးကို ပေါင်မုန့် ၃ ခု ရအောင် လုံးပါ။ ပေါင်မုန့်လုံးတွေကို အပူခံပြားထဲကို wrapping plastic ခံပြီး ထည့်ပါ။ ပြီးရင် Microwave ထဲမှာ 600W နဲ့ 1 min 40 seconds ကြာအောင် ဖုတ်ပါ။
(ပေါင်မုန့်သားက ကပ်တတ်တာမို့ ထည့်တဲ့အခါ နည်းနည်းစီ ချဲထားပါ)
အဆင့် ( ၄ ) 
ပေါင်မုန့်ကျက်သွားပြီဆိုရင် ဘဲနှုတ်သီးနေရာအတွက် ဓါးလေးသုံးပြီး အရာပေးပါ။
အဆင့် ( ၅ ) 
ဘဲနှုတ်သီးလုပ်ဖို့ ပြောင်းဖူးစေ့လေးတွေကို ပုံထဲကအတိုင်း ထည့်ပါ။
အဆင့် ( ၆ ) 
မျက်လုံးနေရာအတွက် ချောကလက်ယိုနဲ့ ဆံပင်နေရာအတွက် စတော်ဘယ်ရီယိုကို လိုသလောက်သုံးပြီး ဆေးချယ်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ကလေးတို့အတွက် ချစ်စရာ EDISONmama ဘဲရုပ်ပေါင်မုန့်လေးတွေ ရပါပြီရှင့်…။